Njord Of Greece      
 -A Special Interest Holiday Company-

Subtitle

                     
          LCHF resa/vecka med  Annika Dahlqvist, 5-12/9 Rhodos 2021 - inhiberas
   Välkommen redan nu -  med din anmälan till vårens eller höstens LCHF-veckor som                                            går av stapeln den 15-22/5 och 4-11/9 2022
                                   Här kan du läsa mer och även anmäla dig.
                                                            Välkommen!
                                                             

                                                                                    LCHF - RHODOS 2021 - inhiberad

               

                                                                         Med  Annika Dahlqvist!

Alla de som tycker att de har ett behov att förändra sin livsföring, den som annars är intresserad av detta ämne, noviser och experter, du som kanske redan har varit på Rhodos och vill se och uppleva någonting annorlunda;


Detta är en vecka som ger dig en möjlighet att kunna få en bra start om hur det fungerar i praktiken då man äter LCHF, lyssna till de som förespråkar och följer LCHF, samt en möjlighet att kunna se det bästa av Rhodos, ett skräddarsytt program!


Jag vet att vi kombinerar det bästa med det bästa; Vi har fått grönt ljus ifrån  Annika Dahlqvist, en verklig eldsjäl som har utmanat etablissemanget, och hon kommer ner hit till Rhodos och berättar om LCHF-livsstilen. Annika Dahlqvist var den duktiga kvinna som satte LCHF på kartan. Hon kommer att vara med alla dagar. Annika har inget ekonomiskt intresse med dessa resor.

 

Vi kommer bland annat att äta LCHF-mat på utvalda restauranger, "Greek Night" med levande musik, utflykter med egen buss och guide...ett "fett" program skall det bli, utan stress! 

Vi vill poängtera att denna vecka passar såväl män som kvinnor, singlar och par, men är ej specifikt anpassad för rörelsehindrade.

        LCHF:are på en av många utflykter
LCHF på restaurangbesök - alltid LCHF mat
            LCHF upptäcker Gamla Stan

Vem ordnar detta -  och varför?


Mitt namn är Ann-Sofi Sydholm, tvåbarnsmamma,  företagare och gift här på solguden Helios ö, Rhodos.

För ett antal år sedan  - då orken tröt, jag kände mig hängig hela tiden, så kom jag av en slump att läsa om läkaren Annika Dahlqvist och hennes LCHF-livsstil. 

Jag beslöt mig för att pröva detta, och det tog inte många dagar förrän jag märkte en stor skillnad. Jag har fortsatt sedan dess, och mår mycket bättre  - är piggare och gladare!


Eftersom jag tycker att alla människor borde få må lika bra som jag gör, så var valet av kursledare enkelt då jag "snickrade ihop" LCHF-veckan.


Annika Dahlqvist är den verkliga föregångaren och hjälten inom LCHF, som faktiskt har utmanat och fortfarande utmanar "etablissemanget". 

Det går nog inte att finna en mer insatt person i detta ämne, så hon var det naturliga valet för mig. Annikas kunskaper blandat med det grekiska köket, utflykter och besök på olika restauranger var upplägget, vilket har visat sig vara en ypperlig kombination!  Annika har inget ekonomiskt intresse med denna resa.


På vår LCHF-vecka så kommer du att få äta LCHF-mat i alla möjliga former, diskutera och bli informerad om hur våra kroppar fungerar eller inte fungerar, ställa egna frågor och diskutera med varandra. Annika håller föreläsningar alla dagar, oftast efter frukosten, och senare på eftermiddagen så åker vi iväg och upptäcker Rhodos! Våra veckor har varit roliga och avslappnande -  sång och musik!


Denna vecka så behöver du inte gymnastisera eller prestera, men detta betyder inte att vi inte rör på oss! God LCHF- mat i kombination med föreläsningar och utfärder, samt boende och trädgård helt för oss själva,  är vad som väntar dig denna vecka på Rhodos! 


Det blir nu nionde året som vi anordnar LCHF-vecka här på Rhodos, och år 2014 så prövade vi på att ha LCHF-vår- och LCHF-höstvecka. Det blev mycket lyckat!

Detta år - 2021 - så kan vi erbjuda en höstvecka som går av stapeln den 5-12/9

Hjärtligt välkommen med till Rhodos!


"Nu är jag tillbaka från en härlig LCHF-resa till Rhodos. Det är Ann-Sofi Sydholm som arrangerar den. Hon lagar själv maten åt oss den kvällen vi kommer, och avslutningsmiddagen, samt varje frukost. De andra dagarna äter vi på restauranger som fått instruktioner om LCHF-principerna. Dessa måltider var i samband med olika utflykter. Ann-Sofis man Kostas, som är licensierad guide, guidade oss på utflykterna.

Vi bodde i deras hus Villa Panagos som består av separata studios med kokmöjligheter där man kan bo en eller två personer, förutom våningen högst upp där man kan bo flera.
Huset ligger på bekvämt promenadavstånd från Faliraki-stranden med mjuk sand och klart rent vatten.
Jag höll föreläsning varje dag. Det blev en bra kombination av föreläsningar, vila, bad och utflykter."
 

KURSVECKANS PRIS:

790 euro/person, 7 nätter 8 dagar, del i dubbelrum


I priset, 790 euro, ingår allt det som nämns i programmet nedan:

-Föreläsningar och diskussioner, 7 dagar med Annika Dahlqvist.

 

1. Transfer till och ifrån flygfältet på Rhodos - Villa Panagos, Faliraki 

2. Boende i Villa Panagos, 7 nätter 8 dagar, del i dubbelrum, samt i hotell Mon Repo (grannhotellet som vi använder vid behov)

3. Frukost *7 och middagar *6

4. Välkomstmiddag

5. Rundtur på ön Rhodos med middag + (egen guide och egen buss)

6. Kvällsutflykt till Lindos + Seven Springs +  middag + (egen guide och egen buss)

7. Stadsrundtur, Rhodos city och Gamla Stan samt middag + (egen guide och egen buss)

8. Överraskningskväll, + middag  + (egen guide och egen buss)

9. Avslutningsmiddag, "Greek Night", Villa Panagos med levande musik

10.Aircondition.

11.Gratis WiFi i alla rum samt på Villa Panagos område


Vid alla måltider så ingår 1 glas vin och vatten.

 

DETTA INGÅR INTE I PRISET 790 EURO:

-Flyg tur/retur till Rhodos

-Reseförsäkring och resgodsförsäkring

-Enkelrumstillägg: 180 euro, Begränsat antal enkelrum.


Denna resa är inte specifikt handikappanpassad. Vi erbjuder ej specialmat denna vecka - utan äter LCHF-mat hela veckan, även på alla restauranger och tavernor.

Vänligen ta kontakt för mer info, om du t.ex  är allergisk. Vi vill att du informerar oss om eventuell allergi, innan du anländer till Rhodos.

 

ANMÄLAN:

-Du anmäler dig genom att trycka på den blåa "Anmäl dig genom att trycka här"-knappen som finns längst nere på sidan.

-Intresseanmälan är inte bindande, förrän anmälningsavgiften 300 euro/person är betald.

-Anmälningsavgift 300 euro, och den restrerande summan senare, innan ankomst

 

Det går också bra att ringa + 358 50 5949 737 för mer information,  på WhatsUp - Ann-Sofi Sydholm -  eller maila  asydholm@hotmail.com

 

FÖLJANDE RESEVILLKOR GÄLLER FÖR DENNA SKRÄDDARSYDDA RESA:


-Vid avbokning senare än 14 dagar innan starten debiteras fullt pris.
-Vid sjukdom som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften.

-Om kurstillfället måste inställas, återbetalas hela summan minus förhandsbokningsavgifter och 25 euro i transaktionsavgifter. Man kan även välja att att komma med vid följande kurstillfälle.


Begränsat deltagarantal gäller till denna vecka.


FLYGSTOLAR:

 

Observera att flygstolarnas pris "går upp och ner". 

-Hittar du inte en ort nära dig /eller land, tag kontakt så hjälper vi till med att leta flygstol. Detta kostar ingenting extra.

-Om du tycker att det är krångligt att själv boka flyg, så hjälper vi gärna till. Här tillkommer dock en extra kostnad på 25 euro (banktransaktioner/avgifter). Skicka ett mail åt asydholm@hotmail.com, så kontaktar jag dig!


Bolag som flyger till Rhodos är:  Apollo, Detur, Nazar, TUI, Ving, SAS, och Airtours ifrån många olika städer i Sverige, Danmark och Norge.


Observera att flygstolspriserna tenderar att flukturera. Gå in på respektive bolags hemsida och kontrollera de dagsaktuella priserna.


Övernattning på Arlanda?

För dig som behöver övernatta på Arlanda kan vi rekommendera lågprishotell "Rest and Fly" på Arlanda.
Lågprishotell med toppläge i SkyCity - nära Terminal 4 och med gångavstånd till gaterna. Här får du en säng av hög kvalitet i ett tyst rum och en säker miljö. Utan krusiduller - till ett rimligt pris. Du kan hyra rum både dagtid och nattetid. Här finns också möjlighet att duscha mot en avgift, även om du inte hyr rum. Tel: 0046 8-550 555 05

VECKOPROGRAM, LCHF PÅ RHODOS, 2021

VAR BOR VI?


Vi kommer att bo i Villa Panagos, som ligger i Faliraki, 12 km utanför Rhodos stad. Vi har hela villan för oss själva, vilket betyder att vi inte blir störda av andra turister. 

Ibland blir vi många - och då hyr vi in oss i grannhotellet, Mon Repo, som ligger 180m ifrån Villa Panagos. Vi fyller först Villa Panagos - och sedan vid Hotell Mon Repo.

Mon Repo erbjuder även kokmöjligheter i sina rum, WiFi, AC samt swimmingpool. Hiss.


På gården kan vi sitta och diskutera under oliv- och eucalyptusträdena om vi vill, och om du är intresserad av att rita och måla så finns det många olika vinklar och vrår som kan tillfångatas på gården. Villan omgärdas av en hög stenmur och här finns stora fantastiska gamla vin- och oljetunnor. En av ingångarna till Villa Panagos är täckt av sten ifrån 1600-1700 talet, som har samlats in från olika delar av ön.


I en studio, 22 kvadratmeter stor, så finns det 2 sängar med bäddmadrasser (90*200cm), skåp, spegelbord, minikök med de viktigaste tillbehören, matbord och stolar samt kylskåp med frysfack. Kaklade golv. Hårfön. Alla studios har egen balkong. Egen toalett med dusch. Aircondition. Mörkläggningsgardiner. Myggnät i alla fönster, samt i balkongdörrarna. 


Dag 1.

ANKOMSTDAG


-Ankomst till Rhodos, Diagoras flygfält.

-På flygfältet väntar vi på er och tar er med till Villa Panagos, som ligger i Faliraki. Det tar ca 20 min att åka till Villa Panagos ifrån flygfältet.

-Vi väntar på er på flygfältet - oberoende av av vilken tid som ni anländer under dagens lopp.

                  

-LCHF-välkomstmiddag senare på kvällen. Vi meddelar på plats om tiden för middagen.

Dag 2.

CITY TOUR OCH GAMLA STAN


Frukost 08-09.00

- Föreläsning av Annika Dahlqvist efter frukosten.

-14.00 Stadsrundtur med egen guide och egen buss. Vi börjar vid hamnen (Mandraki), och sedan förflyttar vi oss emot det Egeiska havet, upp emot Monte Smith och Akropolis, och därefter till Gamla Stan där vi får ta del av vad riddarna har gjort på Rhodos. Vi äter alla tillsammans middag på utvald restaurang i Gamla Stan(middagen ingår i priset)

-Hemfärd tillbaka till Faliraki ca 20.00

Dag 3.

LÄNGS MED ÖSTTKUSTEN TILL -  LINDOS OCH DE SJU KÄLLORNA


-Frukost i vanlig ordning 

-Föreläsning av Annika efter frukosten

-Avfärd ifrån Villa Panagos 17.00.

-Fotostopp i Lindos

-Middag vid 7 Springs

-Vi är tillbaka ca 22:00-tiden vid Villa Panagos


Dag 4

LEDIG DAG 

Frukost 08.00-09.00 

-Föreläsning med Annika Dahlqvist efter frukosten, ca 2-2,5 timmar.


Det är fritt upp till var och en att utnyttja eftermiddagen på eget vis. Vill man åka in till Rhodos stad så finns det busshållplats nära Villa Panagos, och bussen trafikerar 3ggr/timme.

Kanske passar man på att bada i Faliraki med sina fina sandstrand? Middag på egen hand.

Dag 5.

LILLA ÖRUNDTUREN


-Frukost 08.00-09.00

-Föreläsning av Annika efter frukosten

-Vi har egen buss och guide hela dagen, och börjar vår resa ifrån Faliraki kl. 12.00

-Vi kommer att köra längs med östkusten till Archangelos, där vi bekantar oss med olika olivoljor och andra olivoljeprodukter. 

-Via små undangömda byar, berg och dalar, och vinodlingsområden så åker vi via Ag. Nektarios till vårt middagsställe i Apollona.(Ingår i priset). Efter detta så avslutar vi med vinprovning och är tillbaka vid Villa Panagos runt 19.00-tiden.
Dag 6.

ÖVERRASKNINGSKVÄLL OCH MIDDAG

Frukost 08-09.00

-Föreläsning av Annika Dahlqvist efter frukosten

-17.00 så samlas vi utanför Villa Panagos...

Kvällens middag ingår i priset.

Dag 7.

"GREEK NIGHT"


Frukost 08-09.00

-Föreläsning av Annika Dahlqvist efter frukosten

-20.00 så inleder vi vår avskedsmiddag (ingår i priset) med levande grekisk musik...Oooppa!

Dag 8.

HEMFÄRDSDAG

 

-Frukost 08-09.00

-Transfer till flygfältet.

Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar i programmet.

Välkommen med på en härlig LCHF-vecka till Rhodos!


Läs mera här om arrangören Njord Of Greece

Titta gärna på denna fina film med Annika Dahlqvist - kvinnan som satte LCHF på kartan!