Njord Of Greece      
 -A Special Interest Holiday Company-

Subtitle

                                          Yoga Resa med Mindfulness på Rhodos 
                                                              2-9/10  2022

                                                                                       

                                     Välkommen med till Rhodos den 2-9/10 2022 på

              en skräddarsydd Yogaresa med Mindfulness - Meditation & Massage


Om du tycker att du har behov att ändra din livsföring, om du kanske annars är intresserad av ämnet eller du 

- behöver lugn och kanske står inför förändringar i livet eller
- sover dåligt, är stressad på jobbet eller av andra orsaker  vill fördjupa sin självkännedom
- redan tidigare varit på kurs med Maria Björkman - och vill pröva på någonting nytt
- eller varför inte utnyttja din semestervecka till att öva dig i att vara mer medveten och  närvarande i nuet? Maria leder dig genom enkla, sköna mindfulnessövningar och ger tips på verktyg och förhållningssätt som du kanske vill fortsätta med i din vardag när du kommer hem. I programmet, som du själv väljer vad du vill delta i, finner du bl.a. mindfulnessyoga (varje morgon), andningsövningar, kropps-scanning, meditation (varje kväll), och  ett par teoripass.

Det här är en vecka som ger dig möjlighet att lära dig mer om Mindfulness -  stressa av och befria dina resurser - yoga, meditation och massage.

Vi vill poängtera att denna vecka passar såväl män som kvinnor, singlar och par, men är ej specifikt anpassad för rörelsehindrade.


Denna vecka passar för alla åldrar och både för den som är bekant med ämnet och för den som aldrig stött på det förut. Mindfulnessyogan är en mjuk stretchingyoga som alla klarar av att utföra efter sina egna förutsättningar, mycket skön att starta dagen med före frukosten!


Välkommen med - det är upplagt för en fin vecka

Jag som handleder er denna vecka på Rhodos;  Maria Björkman

Maria Björkman - är kanske mera känd som "MåBra-Maria"


Hon driver företaget Må Bra med Mindfulness & Stresshantering för Stora & Små.


Maria är förskollärare i grunden och har startat grupper med antistressinriktning med massage, avslappning och mindfulness för barn. 

Efter att ha utbldat sig  till Friskvårdspedagog år 2000 ändrade hon inriktningen mot vuxna. 


Nu har hon hunnit skaffa sig en gedigen lista på utbildningar inom stresshantering och mentalträning och är också utbildad Holistisk Stressterapeut, Mindfulnessinstruktör, Retreatledare, Spa-terapeut, Avslappningslärare, Stresshanterare, Mental tränare, Qi-Gongledare, Barnmassageinstruktör och har gått kurser i en rad olika kroppsbehandlingar.  Maria utbildar också mindfulnessinstruktörer och håller kurser i Oxytocinmassage.

Med den stora kunskap och erfarenhet som Maria har - så kan hon se till varje enskild individs behov  -  och utgå från vad just du är i behov av. 

Massagebänken följer alltid med på hennes resor och retreater! 


Exempel på behandlingar som hon erbjuder hos oss (mot en extra kostnad) är Oxytocinmassage för lugn & ro-hormonet, Antistressbehandling med massage och punkter, Healing för kroppens eget läkande, och avstressande massage för axlar, nacke, huvud.


Maria - är en mycket mjuk och glad person - med henne mår man bra!

Vad vi erbjuder dig denna vecka på Rhodos;

Det grekiska köket i alla dess former. Vi bjuder på det månsidiga grekiska köket - nya smakupplevelser och dofter - allting är hemlagat och vi strävar till att handla lokala råvaror i den mån det finns. Rhodianskt vin ingår alltid vid middagarna.

Lugnt fräscht delat boende i Villa Panagos, hela gruppen har huset för sig själva. Här finns många vinklar och vrår, där man kan sitta och njuta. 

Sol och bad, icke att förglömma. Den fina sandstranden i  Faliraki inbjuder till härliga bad!

Det tar 15 minuter att promenera till stranden ifrån Villa Panagos. 

En av dagarna så har vi en eftermiddagstur med egen licensierad giuide och egen buss -  vi åker bland annat ut och bekantar oss med de nya och den gamla staden på  Rhodos .
Hela veckan äter vi  gott - och sätter oss ned till färdigt dukade bord. 
Eftersom ägaren är av Nordiskt ursprung - så kan det finnas inslag av hennes "hemtrakter" i maten!
 På vår utflyktsdag - så upptäcker b.la  Gamla   Stan i Rhodos. Vädret denna tid på Rhodos är   passlig för oss   Nordbor, +25-32 grader - och   en havsvattentemperatur på ca 28 grader.

VECKOPROGRAM, 2-9/10 2022

Boendet denna vecka


Vi kommer att bo i Villa Panagos som ligger i Faliraki, 12 km utanför Rhodos stad. Hela villan är endast för oss, vilket betyder att vi inte blir störda av andra gäster. Området är lugnt, och det finns fina små vägar att vandra på - kantade av vackra olivlundar.

Vi reserverar först rum vid vid Villa Panagos - och sedan vid behov vid grannhotellet.

Grannhotellet har egen swimmingpool, WiFi och AC i rummena, mindre kök, hiss samt bar. Alla deltagare som bor vid Villa Panagos, kan även använda sig av Hotel Mon Repo:s swimmingpool.


Nära Villa Panagos så finns det ett stort välsorterat Supermarket, som är öppet hela dagarna och året om - även lördag och söndag. Detta är alltså inget turistmarket - och här finner man allt till normala priser.

Busshållsplats finns nära intill, och det tar 10min att promenera in till Faliraki centrum där det finns ett stort utbud av barer, restauranger, butiker. Apotek finns nära intill.


På gården kan vi sitta och diskutera under oliv- och eucalyptusträdena, utföra yoga och andra övningar i det populära uterummet med rullande tak. Dessa områden ger en svalkande skugga.

Är du kanske intresserad av att rita och måla så finns det många olika vinklar och vrår som kan tillfångatas på gården. Vi har masonitskivor, "målarämbare" och flyttbara bord om man önskar måla. Hela Villa Panagos trädgård står till gruppens förfogande, och huset är reserverat endast för er denna vecka.

-Vi tillhandahåller yoga/gymnastikunderlag 

-För den som önskar läsa, så har vi ett utbud av svenskspråkiga böcker och veckotidningar som man får låna under veckans gång.

Boendet - Villa Panagos

Villa Panagos omgärdas av en hög stenmur och här finns stora fantastiska gamla vin- och oljetunnor. En av ingångarna till Villa Panagos är täckt av sten ifrån 16-1700 talet, vilka har samlats in från olika delar av ön. I trädgården finns det många olika kryddväxter och träd  - typiska för Medelhavsområdet, och vi använder oss flitigt av egna oliver, olivolja, frukter och örter i matlagningen vid Villa Panagos. Vi ordnar gärna med en trädgårdsvandring - om gruppen så önskar .


I en studio, 22 kvadratmeter, så finns det 2 sängar med bäddmadrass, 90*200cm, klädskåp, förvaringsbyrå, minikök med keramisk kokplatta, de viktigaste kökstillbehören, matbord och stolar samt kylskåp med frysfack. Kaklade golv. Alla studios har egen möblerad balkong eller terass med utsikt över trädgården samt nya fräscha toaletter med dusch. Kaffe - vatten - och tebryggare. Hårfön. Mörkläggningsgardiner. Alla rum är målade med ekologisk vit färg. Myggnät i balkongdörren samt i alla fönster.  Aircondition. WiFi med egen router i alla rum samt på Villa Panagos område.

Villa Panagos är ett Covidlicensierat boende - vad betyder det?


Med inrådan av WHO, de grekiska myndigheterna och hälsoymyndigheterna så har vi implementerat nya hygien- och säkerhetsåtgärder för att skydda gäster och personal, till exempel ångtvätt i alla gästrum. 

Detta betyder att alla rum är ångade/gasade innan vi genomför städningen, och innan nya gäster checkar in. Vi kommer att fortsätta med detta hela året 2022.


Veckoprogrammet 2-9/10 2022


Dag 1.

ANKOMSTDAG 2/10

-Ankomst till Rhodos, Diagoras flygfält.

-På flygfältet väntar vi på er och tar er med till Villa Panagos.

-Det tar ca 20 min att köra till Villa Panagos i Faliraki ifrån flygfältet                          Välkomstmiddag  - då alla är på på plats. Yamas och välkomna!

-Info och genomgång av veckoprogrammet samt om de behandlingar som kommer att erbjudas utöver programmet


Dag 2. 3/10


- 08-08.40 Mindfulnessyoga. En mjuk stretchingyoga som alla klarar av. Maria visar alternativ så att alla kan, efter sin egen förmåga, följa med i rörelser och andning och medvetet närvarande lägga märke till hur det är i kropp och sinne stund för stund

- 09.00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

- 12.00 Egen tid på eftermiddagen - kanske passar man på och går ner till den fina sandstranden - bara kopplar av - 

- 18:30 Gruppsammankomst vid Villa Panagos - och avrundning med dagens meditation innan middagen

- Middag 19:00 vid Villa Panagos

Dag 3. 4/10


- 08-08.40 Mindfulnessyoga

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

- 12.00 Egen ledig tid på eftermiddagen.Kanske du passar på och får en skön massage?

- 18:30 Gruppsammankomst vid Villa Panagos - och avrundning med dagens meditation innan middagen

- Middag 19:00 vid Villa Panagos


Dag 4. 5/10  Eftermiddagsutflykt - Rhodos nya och gamla stad 


- 08-08.40 Mindfulnessyoga. 

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

- 14:00i samlas vid Villa Panagos - och med egen buss och licensierad guide så startar vi vår utfärdsdag. 

Vi kommer att bekanta oss med den nya och gamla delen av Rhodos stad och avslutar dagen med middag på utvald restaurang/taverna (ingår i priset)

- Vi är tillbaka vid 20.00-tiden vid Villa Panagos. 

Dag 5. 6/10


- 08-08.40 Mindfulnessyoga. 

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

-12.00 Egen tid på eftermiddagen - kanske passar man på och går ner till den fina sandstranden - bara kopplar av - 

-18:30 Gruppsammankomst vid Villa Panagos - och avrundning med dagens meditation innan middagen

-Middag 19:00 vid Villa Panagos

Dag 6. 7/10


- 08-08.40 Mindfulnessyoga

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

- 12.00 Egen ledig tid på eftermiddagen.Kanske du passar på och får en skön massage?

- 18:30 Gruppsammankomst vid Villa Panagos - och avrundning med dagens meditation innan middagen

- Middag 19:00 vid Villa Panagos

Dag 7. 8/10


"GREEK NIGHT" med levande musik 


- 08-08.40 Mindfulnessyoga

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- 10.00-11.45. Dagens ämne

- 12.00 Egen ledig tid på eftermiddagen.

- 17:30 Gruppsammankomst vid Villa Panagos - och avrundning med dagens meditation innan middagen

- 18.00 så inleder vi vår avskedsmiddag vid Villa Panagos med levande grekisk musik - Oooppa!

Dag 8. 9/10


HEMFÄRDSDAG

- 08-08.40 Mindfulnessyoga

- 09:00 Frukost vid Villa Panagos

- Utcheckning  - och transfer till flygfältet


Vi förbehåller oss rätten till eventuella ändringar i programmet.

Det är upplagt för en fin vecka, välkommen med din anmälan!


Resans pris: 990 euro/person, 7 nätter 8 dagar, del i  dubbelrum


Detta ingår i priset 990 euro/ person, 2-9/10 2022


-Föreläsningar/övningar och diskussioner, med Maria Björkman - allt som nämnts i programmet ovan

1. Transfer till och ifrån flygfältet - Villa Panagos

2. Boende i Villa Panagos, 7 nätter 8 dagar, del i dubbelrum

3. Frukost, 7 dagar vid Villa Panagos

4. Välkomstmiddag

5. Avslutningsmiddag, "Greek Night", Villa Panagos med levande musik,endast för oss! 

6. Övriga middagar *5

7. Kursavgift, skatter samt övriga avgifter

8. Utflykt med egen licensierad guide och egen buss 

9. Aircondition

10.Gratis WiFi i alla rum samt på Villa Panagos område. 

11.Ingen stress!

12.Glatt humör!

13. Arrangörens tjänster/service på svenska 24h/dygn. Vi står även i direkt kontakt med sjukhus och/eller läkare ifall om att detta skulle behövas.

Vid alla måltider så ingår dryck.


Detta ingår inte i priset 990euro/person:

-Flyg tur/retur till Rhodos

-Reseförsäkring och resgodsförsäkring

-Privata utgifter


Anmälan:

-Du anmäler dig genom att trycka på "Anmälan"-knappen som finns här nedan.

-Intresseanmälan är inte bindande, förrän anmälningsavgiften 150 euro/person är betald.


Frågor?

-Det går bra att ringa + 358 50 5949 737 för mer information, Ann-Sofi, eller maila: rodos4me@hotmail.com

-Det går också utmärkt att maila eller ringa direkt till Maria +46 73 334 4151, eller maila henne: mabramaria@hotmail.com


Följande resevillkor gäller för denna resa:

-Vid avbokning senare än 14 dagar innan starten debiteras fullt pris.

-Vid sjukdom som styrks med läkarintyg, återbetalas allt utom anmälningsavgiften, 150euro.


Övrigt:

-Valutan är euro, och det går utmärkt att lyfta kontanter ur bankautomater. Bankautomaterna godkänner de flesta bankkort

-Ingen adapter behövs, det vill säga vi har samma eluttag som i Norden

-Inga vaccinationer behövs

-Ta med dig en kopia på eventuell medicin

-Giltigt pass


Denna resa är inte specifikt anpassad för rörelsehindrade. 


Vi informerar:

Är man är t.ex glutenallergiker så tar man med eget bröd/kakor/kex/ etc - så att man kan äta det som man är van med.

Om du har fler frågor gällande kosten, vänligen ta kontakta: rodos4me@hotmail.com


Flygstolar:

Observera att flygstolarnas pris "går upp och ner". 

Hittar du inte en ort nära dig /eller land, tag kontakt så hjälper vi till med att leta flygstol, rodos4you@hotmail.com 


De som bland andra säljer flygstolar till Rhodos  ifrån Sverige -  denna tid på året är:

  • Airtours.se 
  • Apollo.se
  • VING.se

Man behöver ju naturligtvis inte flyga med charterflyg - det går även utmärkt att flyga reguljärt, dvs man mellanlandar kanske i Aten - och flyger sedan vidare till Rhodos. Detta är även  ett smidigt alternativ utan krångel.


Aktuella frågor:

-Om vi, inhiberar veckan, så betalar vi tillbaka anmälningsavgiften 150euro/person, men tar 25 euro i bankavgifter (vi som företag tar inte betalat av er) - eller så kan man välja att flytta fram sina inbetalade avgifter till ett annat kurstillfälle. Har man hunnit betala in hela beloppet, så gäller samma tillvägagångssätt. Hela beloppet blir tillbakabetalt, minus 25 euro i banktransaktioner.
-Om svenska UD går ut med inreseförbud till Grekland- så gäller det som  ovan nämnts
-Vi är  hela tiden förberedda på ändringar gällande resandet till Grekland, just nu finns det inte några hinder gällande COVID-viruset - alla kan resa till Grekland, vaccinerade och o-vaccinerade. Inga intyg, tester på flygfält osv.

Välkommen med din anmälan,

Välkommen med på en härlig vecka till Rhodos!

Ett litet urval nedan i vårt fotogalleri - bekanta dig gärna med Villa Panagos verksamhet!
Vi ordnar bland annat; Vandrings-, Akvarellmåleri-, Historie-, Gourmet-,"Livsnjutareveckor"-, och många andra temaveckor. Vi seglar, cyklar, yogar och njuter av Rhodos - solguden Helios ö - en ö med många ansikten!
Om du/ni vill hyra hela Villa Panagos, som passar bra för en grupp för upp emot max 16 gäster -  tag kontakt via email;  rodos4me@hotmail.com 
Vi skräddarsyr gärna ett förslag!

Vill du veta mera om arrangören så hittar du information här